4car.dk

Hvad Koster Det At Køre I Elbil?

21. July 2021
Billede: Pixabay

Der er efterhånden ingen tvivl om, at en elbil er godt for miljøet. Dog er der større tvivl blandt befolkningen om, hvor meget det egentlig koster at køre i bilen. Det siger sig selv, at der ikke er nogen udgifter til brændsel, men derimod udgifter til elektricitet.

Hvad koster det at køre i elbil? Selvom man ikke skal købe benzin eller diesel til sin elbil, så er der stadig omkostninger ved at køre i sin elbil. Tal fra FDM viser, at hvis man kører 20.000 kilometer om året i en mellemklassebil, så koster det godt og vel 3,02 kroner pr kilometer. De samme tal viser, at det er en smule dyrere at køre i en traditionel benzinbil.

De primære omkostninger ved elbiler er ting som en ladestander ved din bopæl, et abonnement til opladning og generelt opladning på farten. Alle disse ting har forskellige omkostninger, men også forskellige fordele og ulemper.

Nogle foretrækker at lade deres elbil derhjemme, hvilket især er fordelagtigt, hvis man primært kører kortere ture og for det meste når ud og hjem inden for samme opladning. Er man derimod ofte på lange ture, så kan det være en fordel af lade på farten, eksempelvis ved hjælp af et abonnement.

Til slut vil vi hurtigt takke Moodings for have støttet muligheden for at udarbejde, artiklen. Så kig eventuelt på sofabord hos Moodings. Tusind tak for støtten, siger vi.

Relaterede

13.09.2021

Hvilken elbil skal jeg vælge?

Hvilken elbil skal jeg vælge? Står du foran et køb af en ny elbil, der måske oven i købet er din første elbil? Så er der rigtig mange spørgsmål, der presser sig på. I denne artikel guider vi dig til, hvilke overvejelser, som du bør gøre dig, inden du…
02.07.2021

Hvornår blev den første elbil opfundet?

Hvornår blev den første elbil opfundet? Har du også hørt at elbiler er det nye. Så tænker du nok at elbiler næsten kun lige er kommet til verden, men hvornår er det lige at den første elbil blev opfundet? I dette indlæg vil jeg præsentere dig for den aller før…
01.07.2021

hvordan oplades en elbil? Få svaret her

hvordan oplades en elbil? Få svaret her Har du undret dig over hvordan en elbil oplades, nu hvor den ikke bruger benzin? I dette indlæg vil jeg kort forklare hvordan det er man oplader en elbil. Find svaret forneden. En elbil er stort set som en af de sto…